Ovako su glasali Nikšićani

Centar za monitoring i istraživanje /CeMI/ objavio je podatke na osnovu 53,3 odsto obrađenih glasova na lokalnim izborima u Nikšiću, prema kojima vladajuća koalcija na državnom nivou premijera Zdravka Кrivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića preuzima lokalnu vlast u Nikšiću od Đukanovićeve Demokratske partije socijalista /DPS/.


“Evropski tim za Nikšić” podržalo je 39,4 glasača /17 mandata/, “Za budućnost Nikšića” 26,5 /12 mandata/, “Mir je naša nacija” 23,9 /10 mandata/, “Crno na bijelo” 4,1 /jedan mandat/, Narodni pokret 3,2 /jedan mandat/, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje /CeMI/.

Za SDP je glasalo 2,8 odsto birača i trenutno je ispod cenzusa.

Na izborima učestvovalo je šest lista, a sa pozicije gradske vlasti nastupila je koalicija “Evropski tim za Nikšić”, koju predvodi DPS.

U borbi za vlast u Nikšiću učestvovala je i lista “Mir je naša nacija”, čiju osnovu čine demokrate Alekse Bečića, i lista “Crno na bijelo” koju predvodi stranka Ura Dritana Abazovića.

U izbornoj trci su i pokret pod nazivom “Ne damo Nikšić” koji predvodi Gordana Radović, savjetnica premijera Zdravka Krivokapića koji, inače, javno nije podržao nijednu listu na nikšićkim izborima.

Na izborima je  učestvovao  i Narodni pokret biznismena Miodraga Dake Davidovića.

Snage na izborima odmjerile su i stranke vladajuće koalicije koje su Nikšiću nastupile fragmentirano. Na glasačkom listiću bila je lista “Za budućnost Nikšića”, čiji je stožer Demokratski front Andrije Mandića.

Srna