14.2 C
Trebinje
Utorak, 23 Aprila, 2024
Naslovnica Vijesti Otvorena izložba “Proces” u Muzeju savremene umjetnosti RS

Otvorena izložba “Proces” u Muzeju savremene umjetnosti RS

U Myzeju savremene umjetnosti Republike Srpske sinoć je povodom Dana Muzeja otvorena izložba grafičkog dizajna „Proces“ koja je nastala kao rezultat četvorogodišnjeg evropskog projekta „ReCulture: Rebrendiranje ustanova kulture Zapadnog Balkana“ u okviru programa Kreativne Evrope.

Publika je imala priliku da vidi novi vizuelni identitet Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske kao i vizuelni identiteti ostalih institucija kulture koje su dio ovog projekta: Kulturnog centra Trebinje, Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Umjetničke kolonije Danilovgrad, s tim da će poseban naglasak biti stavljen na institucije iz Republike Srpske zbog činjenice da je Kulturni centar Trebinje glavni nosilac ovog projekta. Izložba predstavlja četvorogodišnje trajanje projekta u okviru koga su odabrani timovi mladih dizajnera radili na različitim aspektima vizuelnog identiteta navedenih institucija, uz aktivnu podršku lokalnih i evropskih mentora. Ovim povodom Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske posebno će predstaviti svoj novi logotip inspirisan satom koji se nalazi iznad centralnog ulaza u Muzej.

Izložbu „Proces“  je otvorila ministrica prosvjete i kulture Željka Stojičić a prisutnima su se obratili direktor Kulturnog centra Trebinje Miljan Vuković, šef Kancelarije Delegacije Evropske unije u Banjaluci Simone Gerini (Simone Guerrini) i direktorica MSURS dr Sarita Vujković, koji su ovom prilikom izrazili veliko zadovoljstvo što su mogli da budu dio ovog velikog i važnog projekta.

Proces_2.jpg (164 KB)

Proces_6.jpg (166 KB)