Osnovna škola “Jovan Jovanović Zmaj” najzapaženija na smotri dječijeg stvaralaštva

U okviru projekta „Čitalići“ u Banja Luci je održana smotra dječijeg stvaralaštva  revijalnog karaktera, na kojoj je  među 20 osnovnih škola iz Republike Srpske učestvovala i O.Š „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Trebinja.

Prema riječima Darka Jegdića, direktora  ove vaspitno-obrazovne ustanove, tema smotre koja je održana u pozorištu „Jazavac“ bila je „200 godina Rječnika Vuka Stefanovića Karadžića“, a na trebinjskom štandu radove koje su pravili učenici svih razreda su predstavile Sara Novčić i Ivona Pologoš, učenice osmog razreda.

„Svi su štandovi bili bogati, djeca su veoma kreativna, ali mi smo imali najveći čitalački dnevnik. Prvi razred je pravio azbuku, neki razredi su pravili zdravice našeg kraja i slično. To smo sve povezali u jedan veliki čitalački dnevnik na koji niko nije ostao imun“, kazao je Jegdić.

Sara i Ivona kažu da je uključivanje u „Čitaliće“ veliki uspjeh za školu jer se sada mnogo više čita nego ranije.

Obje su saglasne da je smotra bila veliko iskustvo jer su stekle poznanstva i prijateljstva.

„Drago nam je što smo nas dvije izabrane da predstavljamo i školu i Trebinje. Mnogo toga smo vidjele i razmijenile iskustva sa drugim učenicima koji su takođe imali lijepe štandove“, kažu one.

Projekat „Čitalići“ je počeo sa radom prije četiri godine a O.Š. „Jovan Jovanović Zmaj“ je uključena u septembru prethodne godine kao jedina iz Trebinja.

Saradnja autorskog tima „Čitalića“ i Republičkog pedagoškog zavoda je pokazala da su učenici zavoljeli knjigu i lektiru, istražujući na drugačiji način, i da je magija čudesnog svijeta knjige dovoljno jaka da se oplemeni djetinjstvo.

Rejting.info