Opozicija napustila sjednicu, “pljuštale ” uvrede i optužbe

 Odbornici opozicije u Skupštini opštine Bileća napustili su današnje zasjedanje zbog “nezakonitih odluka skupštinske većine i rukovodstva”.
NJih devet je iz skupštinske sale izašlo nakon što je za direktora Centra za socijalni rad izabrana odbornik “Snage Hercegovine” Branka Radmilović.

Opozicionari tvrde da je Radmilovićeva prekršila zakon glasajući za svoje imenovanje, te da je njen glas bio presudan pri imenovanju.

S druge strane, vladajući kažu da su sve uradili u zakonskim okvirima i da im je to najvažnije. Nisu se puno osvrtali na kritike opozicije, pa su nakon njihovog odlaska nastavili sa radom i za samo sat vremena usvojili 15 tačaka.

I današnje zasjedanje Skupštine opštine Bileća, kao i svako do sada, bilo je na ivici fizičkog obračuna, uz niz uvreda, prozivki i optužbi.

Dok je trajalo zasjedanje na račun opštine Bileća leglo je tri miliona KM kreditnih sredstava od kojih su već izmirena dugovanja prema radnicima, a biće i prema ostalim dobavljačima.

Načelnik Miljan Aleksić rekao je da će para preteći i za investicije.

Na početku zasjedanja, u holu Skupštine na pauzi, odbornik SRS “Vojislav Šešelj” Dražen Dunđer udario je predsjednika tog parlamenta Srđana Rogana, nakon čega je sjednica nastavljena.SRNA