OHRABRUJUĆE Povećava se broj oporavljenih od korona virusa

U Republici Srpskoj ima više osoba  koje su se oporavile od novog korona virusa nego što ih je trenutno zaraženo. Tako, po posljednjim podacima Instituta za javno zdravstvo RS, ima 737 oporavljenih, a 515 aktivnih slučajeva.Veoma dobro je i što se smanjuje broj hospitalizovanih, a kojih u bolnicama ima trenutno 153.  Sa težom kliničkom slikom ih ima 27, dok je dvoje na respiratoru.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić potvrdio je da je epidemiološka situacija u Srpskoj pod kontrolom i da je u bolnicama sve manji broj pozitivnih na virus korona.

– Epidemiju držimo u potpunosti pod kontrolom. Imamo i dalje linearan rast, koji je mnogo manji nego u prethodnom periodu. To možete da vidite prema broju uzoraka koje radimo i broju lica koja su pozitivna – rekao je Šeranić.

On je istakao da je mnogo važnije da postoji značajno smanjenje broja onih koji se nalaze u bolnicama na liječenju, što uslovljava razmišljanje kada je riječ o popuštanju mjera.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 1.351 slučaj virusa korona, a ukupno je preminulo 100 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Testirano je ukupno 24.012 osoba.