Od danas nije obavezna upotreba zimske opreme

Auto-moto savez Republike Srpske saopštio je jutros da od danas u Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ nije obavezna upotreba zimske opreme, te da vlasnici treba da pripreme vozila za ljetne uslove vožnje.
Saobraćaj se jutros odvija bez zastoja uz povoljne uslove za vožnju, a vozačima se skreće pažnja na moguće odrone na putnim pravcima Banjaluka-Kneževo, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na području FBiH odrona ima na putevima Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Crna Rijeka i Bugojno-Novi Travnik.

Na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani, na ukrštanju magistralnog puta sa auto-putem u zoni vijadukta Crkvište, zbog izgradnje auto-puta, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Klašnice jedan-Prnjavor i na regionalnom putu Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj.

Kroz grad Bijeljinu i dalje je na snazi obustava saobraćaja u ulicama Srpske vojske i 27. marta zbog radova na magistralnom putu Bijeljina-Glavičice. Putnička vozila preusmjeravaju se na gradske ulice, a saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom.

Jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari, dok je na regionalnom putu Površnice-Lopare saobraćaj teretnih vozila preusmjeren na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog klizišta i dalje je obustavljen saobraćaj na regionalnom putu Karan-Novi Grad, u mjestu Rakovac.

Na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do u toku je izgradnja novog mosta preko rijeke Zovidolke, pa se saobraćaj odvija preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Mrkonjić Grad-Ključ u mjestu Dragoraj, dok se usporeno saobraća na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica.

I na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka i Bratunac-Drinjača zbog aktiviranih klizišta saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na području distrikta Brčko u toku su radovi na magistralnom putu na dioncama Lončari-Brčko jedan /granica Republike Srpske i distrikta/ i Brčko dva /granica Srpske i distrikta/ – Donja Bukovica zbog čega je saobraćaj preusmjeren na obilazni put sa desne strane iz pravca Brčkog.

U Banjaluci je danas na putno-pružnom prelazu kod Incela obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila do 20.00 časova.

Za vrijeme izvođenja radova biće omogućen pješački saobraćaj. Iz AMS-a mole sve učesnike u saobraćaju za oprez i razumijevanje.

Saobraćaj je obustavljen i u Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice zbog radova u okviru izgradnje spoja istočnog tranzita. Obustava saobraćaja na snazi je do 18.00 časova 24. aprila.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice “Rebrovac” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na dionici magistralnog puta od pijace do Rebrovca i na dionici Rebrovac-Čelinac.

Na dionici auto-puta Sarajevo sjever-Lepenica u FBiH zbog sanacije klizišta saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Na graničim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Iz AMS podsjećaju da će danas do podneva zbog sanacije mosta preko rijeke Une u Novom Gradu privremeno biti obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor, između BiH i Hrvatske.Srna