Novi Mercedes A-klase, stigao na evropsko tržište

Mercedes je na svečanosti održanoj u Amsterdamu predstavio novu generaciju svog kompaktnog hečbeka. Nova A klasa je stilski i tehnološki modernizovana, a povećan je prostor za putnike u kabini.

Novi dizajn karakterišu oštrije linije karoserije i agresivniji izgled, za razliku od prethodnika koji je imao “mekše” crte.

“Nos” automobila je postavljen niže nego kod odlazeće A klase, farovi su manji i jednostavnije oblikovani, sa dominantnim LED dnevnim svetlima u obliku bumeranga, dok je maska hladnjaka nešto šira.

Zadnji deo automobila takođe donosi dizajnerske elemente koji će krasiti novu generaciju Mercedesovih vozila – šira, a tanja stop svetla uokvirena LED trakom trapezoidnog oblika. Za razliku od prethodne A klase, zadnje svetlosne grupe su sada dvodelne, jedna polovina je ugrađena u zadnje krilo, a druga u vrata prtljažnika.

 

U najkraćem, Mercedes je nastavio sa “digitalizacijom” kabine, pa će novu A klasu biti moguće naručiti sa potpuno digitalnom komandnom tablom, koja se sastoji od dva povezana displeja – onaj ispred vozača menja klasični instrument klaster, dok desni ekran opslužuje multimedijalni sistem.

Iako dvodelna, tabla izgleda kao jedinstveni displej koji zauzima polovinu širine kokpita, a na raspolaganju je i unapređeno ambijentalno osvetljenje sa 64 dostupne nijanse boja.

Nova A klasa ima veće međuosovinsko rastojanje od prethodne za 30 mm, dok je ukupna širina vozila povećana za 14 mm. U Mercedesu tvrde da će putnici pozadi imati više prostora, kako za kolena, tako i po širini – u visini ramena, ali i za glavu.

Prtljažnik je takođe veći, i to za nekih 30-ak litara, pa je sada na raspolaganju zapremina od 370 l

Nova A klasa opremljena je i gomilom sistema asistencije, koji su takođe preuzeti sa najluksuznijih modela, poput S klase: Active Distance Assist, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist i Active Brake Assist (standard), dok PRE-SAFE Plus funkcija “prepoznaje” situaciju u kojoj je neizbežan sudar sa drugim vozilom otpozadi i automatski aktivira kočnicu kako bi se smanjila opasnost od sekundarnog sudara sa trećim vozilom.

Osnovnu benzinsku varijantu predstavlja Mercedes A 200 koji za pogon koristi četvorocilindarski 1.3 litarski motor od 163 ks i 250 Nm, u paru sa sedmostepenim automatizovanim menjačem sa duplim kvačilom (7G-DCT) ili šestobrzinskim manuelnim menjačem.

Snažniji, Mercedes A 250 pogonjen je četvorocilindarskim 2.0 agregatom sa 224 ks i 350 Nm, dok dizel opciju zastupa A 180d opremljen 1.5 l motorom sa četiri cilindra koji razvija 116 ks i 260 Nm.

Maksimalna deklarisana brzina je 225 km/h, a prosečna potrošnja u kombinovanom režimu 5,1 l/100 km ( 7G-DCT) i 5,6 l/100 km (manuelni menjač).

B 92