Novi Ford Fokus stiže u aprilu

Novi Focus imaće online prezentaciju 10. aprila. Što se tiče dosadašnjih informacija, poznato je da će Focus 4. generacije biti lakši od prethodnika za 50-ak kg.

Cijela karoserija bit će za koji centimetar duža i šira od sadašnje. Uz novu platformu većeg osovinskog razmaka i šireg traga točkova treba očekivati i bolju prostranost, koja sadašnjem modelu i nije najveća vrlina.

Pod haubom očekuju standardni Fordovi turbo benzinci i turbo dizeli počevši od 1.0 litarskog benzinca u rasponu 100-140 ks, te 1.5 litarskog dizela u rasponu 85-120 ks, pa do najjače verzije 2.0 litarskog TDCi.

Nova platforma modelirana je i za prihvat hibridnog i električnog pogona, koji će omogućiti prelazak približno 450 kilometara s punim baterijama, na koji Ford stavlja posebno jak naglasak. Bude li tako, bit će to impozantna rukavica bačena u lice Volkswagen e-Golfu, Nissan Leafu i sličnim elektroautima.

Ford će u tekućoj godini predstaviti i luksuzniju varijantu Focus Vignale, kao i verziju sportskog izgleda – Focus ST Line.

B 92