15.2 C
Trebinje
Petak, 29 Marta, 2024
Naslovnica Vijesti Nevesinjska olimpijada ove godine od 4. do 11. avgusta

Nevesinjska olimpijada ove godine od 4. do 11. avgusta

Nevesinjska olimpijada održaće se od 4. do 11. avgusta, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove sportsko-kulturne i turističke manifestacije.

Organizatori su potvrdili da sportski program i nagradni fond ostaju na prošlogodišnjem nivou.

Sportisti iz zemlje i regiona imaće priliku da se ogledaju u preko 40 disciplina, a oni najbolji osvojiće medalje i vrijedne novčane nagrade. Ukupan novčani nagradni fond iznosiće oko 35.000 KM pri čemu je približno polovina ove sume rezervisana za pobjednike tri galoperske trke koje se više od jednog vijeka održavaju na Bratačkom lugu.

Na sastanku je odlučeno i da Atletski miting bude održan u nedjelju 4.avgusta, Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti u subotu, 10.avgusta kada će biti upriličeno i svečano otvaranje Olimpijade.

Pored toga ovu manifestaciju prati niz drugih kulturnih i turističkih sadržaja kao što su festival mladih guslara, izložbe slika i olimpijski kviz što ovu avgustovsku svetkovinu čini prepoznatljivom u regionu.

Centralni događaj 144. Nevesinjske olimpijade sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan u nedjelju 11. avgusta na Bratačkom lugu.

Radio Nevesinje