NDP:Sigurni u jedan mandat u Izbornoj jedinici 9

Cilj NDP-a za naredne izbore jeste da u Izbornoj jedinici devet osvoji jedan mandat za Narodnu skupštinu Republike Srpske, potvrdio je novinarima večeras u Trebinju predsjednik NDP-a Dragan Čavić.


On je, nakon sjednice Regionalnog odbora stranke, istakao da je u Hercegovini u odnosu na 2014. godinu došlo do mnogo promjena, da su “neke na gore, a neke na bolje”, ali da su uvjereni da mogu ponoviti rezultate tih izbora kada su u ovoj izbornoj jedinici osvojili direktni mandat.

Čavić je rekao da su razgovarali i o odnosima sa partnerima u Savezu za promjene, napominjući da će oni biti definisani već naredne sedmice.

“Politički stav NDP-a u koji apsolutno vjerujemo jeste da je 2019. godina – godina u kojoj je moguće obezbijediti rast penzija za 10 odsto i obezbijediti da penzioneri u toj godini dobiju 13. penziju”, rekao je Čavić.

On je dodao da se to može postići “prvenstveno uštedama u javnoj potrošnji, pravljenjem reda u javnim preduzećima i restruktuiranjem poreskih politika”.

Sastanku su prisustvovali i Zdravko Krsmanović, potpredsjednik NDP-a, te generalni sekretar stranke i zamjenik ministra civilnih poslova Goran Ćosić.SRNA