Najuspjesnija žena u privredi direktor “Svislajon industrija alata” iz Trebinja Branka Ratković

Preduzeće “Boksit” iz Milića osvojilo je prvo mjesto u kategoriji najuspješnijih velikih privrednih društava u Republici Srpskoj u prošloj godini, u okviru manifestacije koju je organizovala Privredna komora Srpske.
U okviru manifestacije “Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2017. godinu” priznanje u ovoj kategoriji osvojila su i preduzeća “Drvoprodeks” iz Banjaluke i industrija “Destilacija” iz Teslića, a nagrade im je uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U kategoriji srednjih preduzeća najuspješnija su “Hidraulika fleks” iz Laktaša, “Pas” iz Bijeljine i “Bravo studio” iz Banjaluke, kojima je nagrade uručila predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović.

U kategoriji najuspješnijeg malog proizvodnog privrednog društva izdvojena su preduzeća “Mahagoni” iz Istočnog Sarajeva, “MMB impeks” iz Šamca, “Belt” iz Banjaluke, “LJbilje” iz LJubinja i “Poligarden” iz Bijeljine, kojima je nagrade uručio predsjednik Privredne komore Borko Đurić.

Najviše vrijednosti izvoza u prošloj godini imala su preduzeća “Alumina” iz Zvornika, Rudnik i termoelektrana “Stanari” i “Optima grupa” iz Banjaluke, kojima je nagrade uručio ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić.

Preduzeća koja su imala značajnu investiciju i doprinijela zapošljavanju su “Sim tehnik” iz Kotor Varoša, “Steko centar” iz Bijeljine i “Dermal er” iz Kotor Varoša, kojima je nagrade uručila ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti u prošloj godini, stručna komisija dodijelila je priznanja privrednim društvima “M:tel” iz Banjaluke, “Vitinka” iz Kozluka i “Banjalučka pivara”. Nagrade im je uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Priznanja za najuspješniju ženu u privredi uručena su direktoru kompanije “Svislajon industrija alata” iz Trebinja Branki Ratković, direktoru kompanije “Sana elvis” iz Novog Grada Miri Lazić i direktoru kompanije “Milteks” iz Banjaluke Višnji Popović.

Posebna priznanja u oblasti turizma dobili su “Grad sunca” iz Trebinja za najbolji turistički projekat u prošloj godini, “Banja Kulaši” za razvoj banjskog turizma i Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” za razvoj zdravstvenog turizma, a nagrade je uručio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković.

Manifestaciji su prisustvovali i predsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministri Srpske, te predstavnici političkog, privrednog i društvenog života.Srna