Mokri dolovi dobijaju dječije igralište nakon pola vijeka

Grad Trebinje uz pomoć preduzeća “Hidroelektrane na Trebišnjici” počeo je gradnju dječijeg igrališta u naselju Mokri dolovi, što će doprinijeti da veliki broj djece ima svoj bezbjedan kutak za igru.
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinja Marko Rikalo rekao je Srni da je riječ o gusto naseljenom mjestu koje od svoje izgradnje 70-ih godina nema velikog igrališta.

“Na osnovu zahtjeva Mjesne zajednica Police, kojoj Mokri dolovi pripadaju, grad Trebinje je odlučio da pristupi izgradnji ovog dječijeg igrališta. Veliku pomoć dobili smo od preduzeća `Hidroelektrane na Trebišnjici` koje je dalo potrebnu mehanizaciju za gradnju”, rekao je Rikalo.

On je pojasnio da je riječ klasičnom dječijem ogralištu koje će imati manji sportski teren za fudbal i košarku, zatim mobilijar za djecu manjeg uzrasta- ljuljaške, klackalice i tobogan, a biće ugrađena i rasvjeta da bi se djeca mogla igrati i u večernjim časovima.

“Teren će biti ograđen, a nalazi se između stambenih zgrada tako da ga neće ugrožavati saobraćaj”, istakao je Rikalo i dodao da je lokacija u vlasništvu grada.

Igralište bi trebalo da bude u funkciju za mjesec dana.