Malešević:”Pažljivo birati buduća zanimanja- s Elektrotehničkim, Mašinskim ili Građevinskim fakultetom lakše do posla”

dane malesevic

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević poručio je budućim studentima da pažljivo izaberu fakultet i zanimanje i preporučio im da više pažnje obrate na tehničke fakultete.
“Elektrotehnički, Mašinski ili Građevinski fakultet daju mogućnosti da se lakše nađe posao”, rekao je Malešević novinarima u Banjaluci.

On je prije početka Dana otvorenih vrata na banjalučkom Univerzitetu istakao da je ta manifestacija prilika da se maturanti upoznaju o fakultetima, njihovim prednostima, te otklone eventualne nedoumice.

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da je u posjetu Univerzitetu stiglo oko 2.000 studenata koji će moći da posjete fakultete, upoznaju se o njihovim prednostima i informišu o svemu što ih zanima.

On je naveo da na ovom univerzitetu ima 17 fakulteta, te više od 50 studijskih programa prvog ciklusa studija.

“Veoma je teško pronaći studijski program koji nije licenciran na našem univerzitetu, koji ima najveću tradiciju u Srpskoj i najbolje kadrovske potencijale, kao i najbolje uslove za izvođenje nastave, praktične i teorijske. Naši studenti imaju mogućnost da dio obrazovanja, u okviru međunarodne razmjene, završe na nekom univerzitetu u zemljama EU ili državama širom svijeta sa kojima imamo ugovor o saradnji”, naglasio je Gajanin.

On je rekao da su smještajni kapaciteti za studente koji dolaze iz drugih gradova na zavidnom nivou, te da će do početka naredne akademske godine biti završena sanacija paviljona jedan i dva Studentskog centra “Nikola Tesla”.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da banjalučki Univerzitet pruža dovoljno znanja iz različitih oblasti i nudi bogatu lepezu studijskih programa.

On je istakao da Banjaluka, koja ima Univerzitet i mnogobrojne srednje škole,
živi na energiji mladih.

Manifestaciju Dani otvorenih vrata organizuje Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci.Srna