Laketa:”Netrpeljivost među navijačima – roditelji da povedu računa o djeci”

Načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje Žarko Laketa upozorio je da u gradu postoje određene netrpeljivosti između navijača “Partizana” i “Crvene zvezde”, te apelovao da roditelji vode računa gdje im se maloljetna djeca nalaze u kasnim večernjim časovima.

Laketa je istakao da je bilo tuča i da ova uprava prati kretanje navijača, te da je policija sve do sada što se dešavalo dokumentovala i informisala tužioca.

“U prošlom mjesecu smo izvršili pretres prostorija koje koristi grupa navijača `Partizana` i našli određene predmete. Poznati su nam, nema potrebe da ih legitimišemo kao na početku i pokušavamo da držimo pod kontrolom sve”, rekao je Laketa na današnjoj konferenciji za novinare PU Trebinje.

On je napomenuo da je načelnik Sektora policije Siniša Laketa imao sastanke sa vođama ovih grupa gdje je dogovoreno da neće narušavati javni red i mir niti praviti krivična djela.

Laketa je upozorio da u navijačkim grupama ima maloljetnika i da pojedini roditelji ne vode brigu o svojoj djeci.

“U takve grupe su uključena djeca od 14 do 16 godina. Roditelji moraju voditi računa gdje su im djeca, moraju znati gdje je dijete od 16 godina u ponoć. Mi se trudimo da urazumimo navijačke grupe, koliko možemo to i uradimo”, rekao je Laketa.

On je apelovao da se i roditelji uključe u ovaj problem, ističući da ne može samo policija o njima da vodi računa.

“U više navrata, prilikom navijačkih nereda kada privedemo maloljetne navijače, roditelji bi samo došli i `pokupili` djecu kući. Neće da učestvuju u daljem radu i da zajedno sa nama pokušaju da riješe problem”, istakao je Laketa.

Rejting.info