Krivične prijave protiv djevojčica koje su šamarale vršnjakinju

Šokantno vršnjačko nasilje u Barajevu, gdje su 11. septembra dvije djevojčice šamarale i zlostavljale vršnjakinju, dobiće i zakonski epilog.

Po nalogu tužilaštva za maloljetnike, policija je podnijela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv I. O. (15) i D. I. (14), koje su u školskom dvorištu OŠ “Knez Sima Marković” šamarale i fizički maltretirale A. M. (15), saznaju “Novosti”.

Na društvenim mrežama pojavio se još jedan snimak vršnjačkog nasilja na kojem dvije učenice (15) u dvorištu osnovne škole u Barajevu tuku i šamaraju svoju vršnjakinju, dok se za to vrijeme druga djeca smiju.

Na snimku se vidi kako jedna od učenica srednje škole u Barajevu lupka žrtvu po glavi i prijeti joj da će “proći trista puta gore” ako sve ispriča njenoj majci.

Druga djevojčica prilazi žrtvi i naređuje joj da spusti ruke, a zatim počinje da joj udara šamare, dok ostala djeca dobacuju psovke.

Dvije djevojčice (15) snimljene su kako u dvorištu škole u Barajevu tuku i iživljavaju se nad svojom vršnjakinjom, udarajuci joj naizmjenicno šamare. Za sve to vrijeme druga djeca se smiju, pa cak i nasilnice same pokazuju osmjehe.

Kako prenose mediji, žrtva i jedna od nasilnih djevojčica su učenice prvog razreda Srednje škole u Barajevu, dok je druga nasilnica učenica srednje škole sa Zvezdare.

Direktor škole Dobrivoje Jelić rekao je za “Novosti” da su preduzeti svi neophodni koraci da učenice – zlostavljači budu adekvatno sankcionisane.

“Djevojčice su učenice prvog razreda srednje škole. Od ranije su u sukobu, netrpeljivost i razmirice su ispoljavale i na društvenjm mrežama, a sve je eskaliralo 11. septembra tokom velikog odmora”, rekao je Jelić.

Odmah je obaviještena policija, incident je prijavljen i inspekciji Ministarstva prosvjete. Protiv dvije djevojčice je pokrenut i disciplinski postupak i uskoro će se znati kakvi će koraci biti pokrenuti protiv vinovnica incidenta.