Keruša Luna iz azila u Gacku kreće put Njemačke (VIDEO)

Kao i ljudske, i pseće sudbine mogu biti dramatične, pune problema, muka, ali i srećnih završetaka. Takva je i sudbina keruše Lune, koja će ovih dana nakon Nevesinja i Gacka, svoj pseći život nastaviti u Njemačkoj.

Keruša LunaFoto: RTRS

Luna, razigrana i umiljata keruša, za koju se pretpostavlja da je stara nešto više od dvije godine, živjela je kao ulični pas u Nevesinju, najčešće boraveći oko crkvene porte, gdje bi joj poneko dao nešto hrane. Odatle je u proljeće 2022. krenula sa grupom hodočasnika koji su pješačili do manastira Ostrog i umorna i iscrpljena stigla do Gacka.

– Prešla je 53 kilometra i dalje nije mogla, imala je žuljeve i opekotine od hodanja, to je za nju bilo iscrpljujuće – kaže Dalibor Topalović iz Udruženja “Nerina arka”.

Jedno vrijeme Luna je boravila u okolini škole u Gacku, gdje su je hranila djeca, a onda ju je Dalibor smjestio u svoju “Nerinu arku” – azil u kojem on sam, uz povremnu pomoć i podršku prijatelja životinja, brine o skoro 50 pasa.

I nakon godinu i po, sreća se osmijehnula Luni – javila se udomiteljka iz Njemačke koja želi da joj pruži dom zauvijek. Svi papiri i pregledi su završeni i nakon dugog lutanja, Luna kreće u svoj novi dom.

Dobrota će, kažu, spasiti svijet. Dobrota je ovog puta spasila Lunu i njen kratki pseći život učinila boljim i, nadamo se, mnogo srećnijim.

 

RTRS