Juniori KMF “Akademac” i KMF “Metohija” odmjerili snage u prijateljskoj utakmici

Najmlađi sportski kolektiv u Hercegovini, KMF “Metohija” za kratko vrijeme uspio je oformiti prvi tim koji igra prijateljske mečeve i učestvuje na brojnim turnirima, ali ništa manje ne pridaju značaj i futsal akademiji koja broji preko 80 dječaka.

Juniori ovog kluba od naredne sezone nastupaće u Prvenstvu RS, a sa čim raspolaže trener Dragan Goranović gatačka publika imala je priliku da vidi u sinoćnom prijateljskom meču protiv ekipe “Akademca” iz Trebinja koja nastupa u Premijer ligi BiH i spada u jednu od najorganizovanijih škola futsala u BiH.

Ova dva, možemo već reći, prijateljska kluba, jedini imaju futsal akademije u Hercegovini, a iako je rezultat bio u drugom planu treba napomenuti da su bili bolji gosti iz Trebinja koje su sa klupe predvodili Aleksandar Belović i Lazar Zečević rezultatom 7:3. U redovima trebinjske ekipe nastupao je i reprezentativac Srbije Bojan Medan, kao i golman prvog tima Stjepanović, a u prvih 40 minuta ekipa iz Gacka, oslabljena i znatno pomlađena bila je ravnopravan protivnik.

Akademac je inače klub čiju akademiju pohađa više od 170 članova, privatni je klub i služi kao primjer organizovanosti.

Trener Dragan Goranović zadovoljan je pristupom i pokazanom igrom, a imao je priliku da se uvjeri u kvalitete : Đuričića, Kandića, Stajića, Mandića, Šarenaca, Ivkovića, Tepavčevića, Radovića, Sušića, Glušaca i Vukovića.

Iz KMF “Metohija” ističu da kvalitet Đuričića, Mandića i Stajića nisu promakli ljudima iz brojnih klubova BiH, da se za njih raspituju i interesuju, a da u skorije vrijeme očekuju da na njihovu adresu stignu i pozivi reprezentacije BiH U19.

Kroz Staru Hercegovinu