Govedarica: Čavić će biti medju prvima sa kojim ću obaviti konsultacije

Vukota Govedarica

 

Predsjednik SDS Vukota Govedarica  je  rekao da je na stranačkim forumima dogovoreno da kandidati za funkcije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske  pripadnu SDS-u i PDP-u.

Govedarica je ovo izjavio komentarišući navode iz NDP-a da je kandidatura lidera ove stranke Dragana Čavića za poziciju budućeg predsjednika Vlade Srpske uslov za podršku kandidatima Saveza za promjene za pozicije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na opštim oktobarskim izborima.

“Nisam za to da u perspektivi definišemo personalne pozicije, ali kada je u pitanju lider NDP-a Dragan Čavić, to je veoma ozbiljan čovjek, pun političkog iskustva i znanja, obrazovan je i zaslužuje svaku pažnju”, rekao je Govedarica.

Govedarica je poručio da će, ukoliko bude izabran za predsjednika Republike Srpske, Čavić biti među prvima sa kojima će obaviti konsultacije.

Govoreći o prelasku istaknutog člana SDS-a Borislava Bojića u DNS, Govedarica je poželio Bojiću “ugodan boravak u DNS-u”, podsjetivši da je ranije oštro kritikovao lidera DNS-a Marka Pavića.

“Čuo sam se sa Pavićem i čestitao novog člana”, poručio je Govedarica.