GACKO:Mašinci srednjoškolskog centra najbolji u regiji

Odlične rezultate na takmičenjima  proteklog vikenda imali su gatački srednjoškolci, a najzapaženiji uspjeh postigli su učenici prvog razreda iz predmata mehanika, koji su na regionalnom takmičenju u  Trebinju osvojili sva tri prva mjesta.

 

Najbolji je bio Luka Ivanović, drugo mjesto je osvojio Jovan Beatović, dok je treći Milan Nikolić, učenici prvog razreda, smjera mašinski tehničar. Za takmičenje ih je pripremala profesorica Milanka Okiljević.

Na regionalnom takmičenju u Trebinju iz grupe mašinskih predmeta za učenike četvrtih razreda mašinske škole prvo mjesto je osvojio Marko Todić, dok je drugo pripalo Predragu Fržoviću.

Ove učenike pripremali su profesori Olga Lažetić, Rada Mastilović i Srđan Mandić.

I iz fizike SŠC ima dobre rezultate. U subotu je održano regionalno takmičenje iz ovog predmeta u Trebinju, a učenica prvog razreda gimnazije iz Gacka Anđela Crnogorac je osvojila treće mjesto.

U pripremama za takmičenje pomogla joj je profesorica Laura Dostinić.

Ambasada SAD u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizuje takmičenje u spelovanju pod nazivom „Pčelica sricanja“, a gatačku školu će na regionalnom takmičenju u aprilu u Trebinju predstavljati  učenica drugog razreda gimnazije Saška Tepavčević i učenica prvog razreda gimnazije Elena Milošević.

Za takmičenje ih priprema profesorica Nataša Milošević.

Radio Gacko