Dojava o mogućem atentatu na Erdogana tokom posjete Balkanu

 Turske obavještajne agencije zaprimile su dojavu da bi na predsjednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana, koji sutra treba da doputuje u posjetu BiH, mogao da bude izvršen atentat, objavio je N1 pozivajući se na agenciju “Anadolija”.


U dojavi se navodi da atentat na Erdogana tokom njegove posjete Balkanu pripremaju osobe turskog porijekla.

Na osnovu dojava iz različitih izvora bezbjednosne snage su pokrenule istragu. Trenutno su u toku detaljne obavještajne aktivnosti, a nema konkretnih informacija o danu, lokaciji, kao ni o načinu izvođenja mogućeg atentata.

Dojava je došla od grupe turskih državljana koji žive u Skoplju.

Nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, zamjenik premijera Turske Bekir Bozdag izjavio je da Erdogan nije neko ko se plaši prijetnji smrću.

On je na društvenoj mreži “Tviter” napisao da znaju da postoje krugovi koji žele da unište Erdogana, kao i da je predsjednik Turske do danas prevazišao mnoge prijetnje i prepreke i “pokvario mnoge zamke i igre”.

“Dojava atentata na našeg predsjednika nije ništa novo, stalno postoje”, naveo je Bozdag.

Bozdag se, nakon što se pojavila informacija o mogućem atentatu, oglasio na društvenoj mreži Twitter navodeći da je Erdogan predsjednik Turske, vođa turske nacije, čuvar pravde, hrabar glas potlačenih, onaj koji voli narod, zastavu, domovinu i državu.

“Redžep Tajip Erdogan nije lider koji će se predomisliti zbog prijetnji ili straha od smrti. On će nastaviti svoj put”, naglasio je Bozdag.