Dodik donio ukaze o proglašenju zakona za povećanje plata

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donio je danas ukaze o proglašenju zakona kojima su stvoreni uslovi za isplatu uvećanih plata zaposlenih u Republici Srpskoj.
Povećanje plate odnosi se na zaposlene u prosvjeti, zdravstvu, policiji, pravosuđu i drugim organima uprave, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

Dodik je danas donio i ukaz o proglašenju zakona kojim je umanjen porez na upotrebu, držanje i nošenje dobara, a čije umanjenje se odnosi na građane koji posjeduju legalno lično naoružanje, pripadnike lovačkih udruženja i mnoge druge.

Ovim ukazima završena je formalna procedura kojom su uvećana lična primanja s jedne, te umanjena poreska opterećenja za građane Republike Srpske sa druge strane, a što je omogućeno povećanjem javnih prihoda i stabilnim finansijskim okvirom budžeta Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 4. jula set zakona čije izmjene i dopune rezultuju povećanjem plata svih zaposlenih u Republici Srpskoj.

Usvojeni su zakoni o izmjenama i dopunama zakona o radu i o porezu na dohodak, zakoni o platama zaposlenih u organima uprave Republike Srpske, u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske, u oblasti prosvjete i kulture, u javnim službama Srpske, u institucijama pravosuđa, u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Srpske, te Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Srpskoj.

Srna