Djeca najaktivniji učesnici obilježavanja dana životne sredine

U Trebinju je danas nizom aktivnosti obilježen Svjetski dan zaštite životne sredine, a najaktivniji učesnici bila su djeca.
Organizatori tih aktivnosti su Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove grada Trebinja i Javna ustanova “Ekologija i bezbjednost”.

 

Zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić, koji je danas kod parka posadio stablo indijske ruže, istakao je da će gradska uprava podržati sve akcije koje su na dobrobit građana, podsjećajući da je u prethodnom periodu dosta učinjeno po pitanju ekologije.

“Ako ne probudimo svijest kod naših građana, a prije svega kod djece, uzalud je sve što ulažemo”, istakao je Ćurić.

Direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje Stevan Bekan rekao je da je Svjetski dan zaštite životne sredine dobra prilika da se ukaže na potrebu očuvanja prirode i ljepote grada.

On je najavio ekološku konferenciju koja će biti održana 8. juna u Kulturnom centru Trebinje o temi “Klimatske promjene: rizici i zajedničko djelovanje u regionu” na kome će učestvovati stručnjaci iz oblasti zaštite životne sredine iz Srbije, Crne Gore, BiH i Hrvatske.

Obilježavanje Svjetskog dana zaštite životne sredine počelo je EKO maratonom u kome je učestvovalo 60 učenika sedmih razreda trebinjskih osnovnih škola.

Najbrži je bio Mateja Kapor, drugi je Marko Pandžić, a treće mjesto je osvojio Ognjen Kraljević.

Aktiv žena Saveza nezavisnih socijaldemokrata Trebinje je u Gradskom parku posadio stabljiku biljke “abelije”.

 

Djeca iz vrtića crtala su crteže o temi zaštite životne sredine, na trebinjskom korzu odigrana je ekološka predstava za najmlađe, a podijeljen je i promotivni materijal o ekološkim problemima i značaju očuvanja životne sredine.

Srna