Čavić premijer ili “na ledu” podrška Ivaniću i Govedarici

dragan-cavic

Kandidatura lidera NDP-a Dragana Čavića za poziciju budućeg predsjednika Vlade Republike Srpske uslov je za podršku ove partije kandidatima Saveza za promjene za pozicije predsjednika Srpske i člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske na opštim oktobarskim izborima, rekao je zamjenik predsjednika NDP-a Krsto Jandrić.

Jandrić je rekao za “Nezavisne novine” da će NDP na današnjoj sjednici Predsjedništva stranke donijeti konačne zaključke o nastupu na predstojećim izborima.

“Mi ćemo ponuditi Dragana Čavića za predsjednika Vlade, ne samo Savezu za promjene, nego i građanima, nevladinom sektoru i javnosti, jer smatramo da je on najkompletniji kandidat koji nema tutora, koji misli svojom glavom i koji ima neprocjenjivo političko iskustvo”, rekao je Jandrić.

Potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović rekao je da će ova stranka od Saveza za promjene tražiti i obrazloženje zašto su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica kandidati za člana Predsjedništva BiH i za predsjednika Republike Srpske.

On kaže da je odranije postojao dogovor unutar Saveza za promjene da onaj koji bude imao najveću podršku u javnosti bude kandidat za predsjednika Republike Srpske.

“Prema istraživanjima, Ivanić ima daleko najveću podršku, a pozicija predsjednika Republike Srpske je najznačajnija za nas”, dodaje Krsmanović.