“Čast otadžbine”:U BiH sve vidljiviji obrisi islamske unitarne države

 Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda upozorilo je danas da se “ratno-huškačke aktivnosti sarajevske čaršije” ne mogu opravdavati predizbornim aktivnostima i da su u BiH sve vidljiviji obrisi islamske unitarne države, čije su formiranje u građanskom ratu spriječili srpska vojska i narod uz velike žrtve.
“Sloboda kretanja i prava srpskog naroda sve je manje, unitarne islamske države sve više. Bošnjački narod ne odstupa od realizacije postavljenih ciljeva stvaranja unitarne države promovisane ‘Islamskom deklaracijom’ Alije Izetbegovića”, upozoravaju iz Udruženja “Čast otadžbine”.

Ovo udruženje ocijenilo je da tročlano Predsjedništvo BiH ne funkcioniše, da je spoljna politika usklađena samo sa interesima bošnjačkog naroda, a da Ustavni sud obespravljuje srpski narod i oduzima nadležnost Republici Srpskoj.

“Tužilaštvo i sudovi, oslobađajući ubice srpskog naroda, šalju jasnu poruku da je ubijanje `nevjernika` /Srba/ dozvoljeno, što je usvojeno načelo islamske države”, ističe se u saopštenju.

Udruženje ocjenjuje i da “političari Saveza za Promjene /SzP/ pravdaju predizbornom aktivnosti Bakira Izetbegovića” sve aktivnosti “sarajevske čaršije koje promovišu i puzeći uspostavljaju unitarnu BiH”.

“Čast otadžbine” ocijenilo je da “SzP jača instituciju BiH kroz ministarstva trgovine, inostranih poslova i bezbjednosti”, a da predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milan Tegeltija “i dalje ne čini ništa da iz sudova i tužilašta eliminiše ratne bošnjačke sudije i tužioce”.

“Čast otadžbine” kritikovalo je ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića i direktora Agencije za istrage i zaštitu Pericu Stanića, istakavši da su “ubicu srpskog naroda u liku Atifa Dudakovića pred očima javnosti i porodica njegovih mučenika promovisali u štićenu i uvaženu ličnost”.

“Srpski poličari pretvorili su se u narikače i nijeme posmatrače urušavanja Republike Srpske, a s njom slobode koju smo krvavo platili”, zaključuje Udruženje “Čast otadžbine”.

SRNA