“Čast otadžbine” Poziv SZP-u na očuvanje Srpske kroz institucije

 Udruženje “Čast otadžbine” iz Beograda kritikovalo je danas politiku Saveza za promjene /SZP/ i pozvalo ovu koaliciju na “državotvornost i sabornost u očuvanju Republike Srpske i njenih institucija”.
Udruženje je ocijenilo da “pozivima na proteste na ulicama i postavljanjem ultimatuma” rukovodstvo SZP-a “ruši Republiku Srpsku i njene institucije”.

“Čast otadžbine” zaključilo je da pravi cilj za ultimativni zahtjev vlastima Republike Srpske da saopšte ko je ubio Srđana Kneževića, LJubišu Savića Mauzera…, jeste “izazivanje nezadovoljstva prema aktuelnoj vlasti u Republici Srspkoj”, kao i da je to “zadatak dobijen od mentora”.

Udruženje je kritikovalo SZP da “preporučuje ulicu za rješavanje životnih problema” i da se pritom “ne libe da pozivaju i organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata da izađu na ulice, da prave nerede i destabilizuju svoju državu”.

U saopštenju “Časti otadžbine” ocjenjuje se da su nalogodavci, ali i uzor ovakim postupcima “Amerikanci i Englezi koji se se ponašaju nasilno i odmetnički u odnosu na pravila UN”. SRNA