“Čast otadžbine”: Izdajničko trgovanje smrću naših saboraca

Udruženje “Čast otadžbine” smatra da današnje otvoreno pismo Udruženja boraca “Beli Vukovi” sa Pala, u kojem pozivaju na rješavanje ubistava Srđana Kneževića, Željka Markovića, Riste Jugovića i LJubiše Savića Mauzera, nije ništa drugo nego “izdajničko trgovanje smrću naših prijatelja i saboraca”.
“To izdajničko trgovanje smrću naših prijatelja i saboraca izvodi Savez za promjene koji je instrumentalizovao Udruženje boraca “Beli vukovi” nakon što je sin našeg ubijenog druga Srđana Kneževića podržao Vukotu Govedaricu u trci za predsjednika Republike Srpske”, ističe se u saopštenju Udruženja “Čast otadžbine”.

Iz ovog udruženja naglašavaju da su se “sva ova ubistva dogodila u vrijeme vlasti SDS-a, a za neka se sumnja da su i izvršena pod pokroviteljstvom te stranke”.

“Kakvo je to političko lešinarenje da SDS preko ovog udruženja pita ko je ubio ove ljude, umjesto da se između sebe saslušaju, u oči pogledaju i javnosti kažu ko su ubice naših ratnih drugova”, navode iz Udruženja “Čast otadžbine”.

Udruženje boraca “Beli Vukovi” sa Pala pozvalo je danas nadležne u Republici Srpskoj da u što kraćem roku privedu i dovedu pred sud vinovnike ubistva Srđana Kneževića, koji je u posljednjem otadžbinskom ratu bio komandant Specijalne jedinice Vojske Republike Srpske “Beli vukovi”.

Iz Udruženja traže da se razriješe slučajevi i pred lice pravde izvedu vinovnici ubistva načenika Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Željka Markovića, koji je na sličan način ubijen u septembru 2002. godine, LJubiše Savića Mauzera, bivšeg komandanta specijalne srpske brigade “Panteri”, koji je ubijen u junu 2000. godine, te Riste Jugovića, koji je ubijen u martu 2002. godine, a koji je tada bio direktor “Jahorina osiguranja”. SRNA