Bilećani zadovoljni-Najveće vještačko jezero na Balkanu dobija uređene plaže

Nakon pola vijeka postojanja najveće vještačko jezero na Balkanu prvi put dobija uređene plaže. Do vode Bilećkog jezera sada se teško dolazi pa je ova vijest najviše obradovala Bilećane. Kažu ovo sada je daleko od plaže, jer je sve šiblje i kamenjar, a zmije su vrlo česti gosti.

“Može li se ovo uopšte nazvati plažom!? Za ovakvo jezero i najveće jezero na Balkanu ovo nije prikladna plaža.”

“Divlja, jednom riječi, šikara. Bar da su posjekli ovaj dio trnja.”

“Mislim da je za svaku pohvalu ideja i realizacija ovih projekata da konačno Bilećko jezero zasija u punom sjaju.” samo su neki od komentara kupača na jezeru.

Dio obale Bilećkog jezera u punom sjaju zasijaće za nekoliko dana. Kamioni i bageri već rade punom parom. Idejni tvorac svega je Zavičajni klub “Osvit” iz Bileće, a plaže će urediti dva hercegovačka giganta, HET i RiTE Gacko. Sve će koštati skoro 100.000 maraka.

“Ovdje su planirane četiri vrste plaže, betonska, pontonska plaža, jedna je već došla i doći će još tri, zatim ovdje će da bude šljunkovita i pjeskovita plaža,  te igralište za odbojku u pijesku,” kaže Miodrag Hrnjaz Ljumo, iz ZK “Osvit”.

U planu su i dječija igrališta, a sa radom je počela i prva bilećka „Škola plivanja“. Narednog vikenda u vodama Bilećkog jezera biće održan i prvi plivački maraton u istoriji Republike Srpske.

ATV