“Bila sam potpuno izgubljena” Djevojka stajala na pruzi odlučna da sebi oduzme život, tada je između nje i voza stala hrabra Lola (VIDEO)

Vijest o tragediji koja je prije deset dana spriječena na pruzi Kraljevo-Raška, kada je u mašinovođa u posljednjem trenutku zaustavio voz ispred mlade žene koja se sebi pokušala da oduzme život, prenijeli su svi mediji.

"Bila sam potpuno izgubljena" Djevojka stajala na pruzi odlučna da sebi oduzme život, tada je između nje i voza stala hrabra Lola (VIDEO)

Gotovo filmsku priču koja se 20. januara dogodila u Raški, otkrila je heroina zahvaljujući kojoj je djevojka ostala živa, Lola Puzović Vulović.

– Hvala Bogu da je djevojka ostala živa. Ja sam se 20. januara šetala putem, i tada sam uočila djevojku koja je tako čudno šetala i bila sva utučena. Bila je iscrpljena, nervozna i samo je gledala u telefon. Ja sam tu bila nekih pola sata, a onda sam otišla u kuću da popijem vodu. Tada je nastao žagor, čula se vika, grupa djece je vikala da će je zgaziti voz. Zgrabila sam telefon da zovem Hitnu, miliciju, bilo koga, ali blokirao mi je mozak i ostala sam bez daha. Stala sam na šine i mahala sam – prisjeća se Lola.

Voz je tada, kaže, bio na oko 150 metara od nje, a djevojka koja je, takođe, stajala na pruzi bila je još 100 metara dalje.

– Mašinovođi hvala, bio je pribran i počeo je da koči, stao je na nekih 30 metara od nje i kroz prozor je upozorio da se skloni. Ona je pokušala da ignoriše, a onda je on stavio papuču na gas i ona je krenula na šine. Pozvao je policiju koja je stigla kao i Hitna, koja je proslijedila na liječenje u Kraljevo. Drago mi je da je sve to prošlo kako treba i da je ostalo bez posljedica, u jednom momentu sam mislila da ćemo i ja i ona da budemo zgažene. Hvala mašinovođi do neba – navodi Lola.

Nesvakidašnja situacija u kojoj se našla, kod hrabre žene je probudila snažne emocije.

– Bila sam izgubljena, u momentu se ničega nisam sjećala, da li da se sklonim sa šina ili da idem zajedno sa njom. Žao mi je da se ugasi jedan mladi život, možda je to nečija majka, to je dijete neke majke i nekog oca. Bilo mi je toliko teško i potpuno sam izgubljena bila – kaže Lola, piše A1tv.net.

Dodaje da je mlada žena imala sreću što je Lola istrčala iz kuće zahvaljujući djeci iz komšiluka koja su vikala.

– Ona je imala sreću što sam istrčala, hvala djeci koja su vikala. Djeca su se hvalila koliko sam bila hrabra. Puno pozdravljam mašinovođu, hvala mu do nebesa što je uspio da ukoči voz, hvala policiji koja je došla na vrijeme da spasi jedan mladi život i dječici iz komšiluka što su alarmirali – poručila je na kraju žena velikog srca.