Anastasija Lašmanova, ukrajinska milionerka ubijena u Kotoru

Crnogorska policija još nije identifikovala ubicu Ukrajinke Anastazije Lašmanove koja je izbodena u svom stanu u kotorskom naselju Dobrota. Njeno telo je našla prijateljica sinoć, a uviđaj je nastavljen i danas

Lašmanova je bila izvršna direktorka kompanije “Mimoza Group” i “Sea Trade”, a stoji iza izgradnje hotela “La perla” u Tivtu, izgradnje novog hotela “Mimoza”, na mestu na kome je bio istoimeni stari hotel.

Inače, Anastasija je pre dve godine u Budvi otvorila i salon lepote “Femme fatale”. Kako je tada za jedan crnogorski list govorila, salon je otvoren “sa puno ljubavi i željom da se napravi drugačije, savršeno mesto”.

Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu Sveta Neđelja u Kamenarima i izgradnje Ponte Seljanovo.

U Crnu Goru je došla pre nekoliko godina i radila je kao konobarica.

Prema nezvaničnim informacijama, iza firme “Mimoza Group” stoji ruski biznismen Valerij Zadorin koji je vlasnik jedne od najvećih firmi za trgovinu luksuznim proizvodima u Rusiji, kompanije “Aroma”. On je Tivtu, u Krtolima, izgradio luksuznu vilu na Obali Đuraševića, dok je u Porto Montenegru držao svoju jahtu koja takođe nosi ime Aroma.

Osim tih “preduzetničkih” sposobnosti, Anastazija Lašmanova bila je poznata na “ženskim” sajtovima u Crnoj Gori gde je veličan njen stil i da je oličenje elegancije i ekstagavancije. 

Tako je u martu mesecu na jednom od tih portala izabrana za “damu meseca”. Između ostalog opisana je kao dama kojoj pleni pojavom i energijom, a njen stil je, kako su naveli autori, “nešto što se mora primetiti”.

– Ona jednostavno uvek izgleda kao da udiše, jede i pije modu. Anastasia kao pravi hedonista uživa u životu, ali je i veliki radoholik i perfekcionista, kod kojeg je svaki detalj doveden do savršenstva – napisano je o Ukrajinki.

Informer