Aktiv mladih NPS-a Trebinje poklonio knjige Narodnoj biblioteci

Članovi Aktiva mladih Gradskog odbora Narodne partije Srpske /NPS/ Trebinje posjetili su danas i poklonili Narodnoj biblioteci u Trebinju određen broj naslova iz raznih oblasti književnosti, uključujući beletristiku, dječiju književnost i stručnu literaturu.

Iz Narodne biblioteke saopšteno je da je ovaj aktiv u proteklom periodu sproveo niz društveno-političkih, humanitarnih i obrazovnih aktivnosti.”Uz dobru volju direktora Narodne biblioteke Milosave Supić Vuković nastavljamo saradnju i podršku promociji čitalačke kulture. Razvoj digitalne tehnologije i elektronskih medija upućuje nas na važnost očuvanja društvene vrijednosti knjige i navike čitanja i u prilog tome je i ova akcija mladih našeg aktiva”, istakao je predsjednik Aktiva mladih NPS Trebinje Radivoje Vujović. 

Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković zahvalila je Aktivu mladih NPS što su imali sluha da ovoj ustanovi kulture daruju vrijedan poklon.

Ona je istakla da je posebno raduje što je Biblioteka dobila knjige od mladih i izrazila nadu da će tako biti i ubuduće.

“Biblioteka vrlo često od naših sugrađana dobija na poklon vrijedne knjige različitih žanrova, a nije rijetka situacija da vozilom moramo da odemo do kuće darodavca, kako bi poklonjene knjige došle do naših polica”, rekla je Vukovićeva.

SRNA