Zahvalnost predsjedniku Dodiku na inicijativi za finasiranje treće vantjelesne oplodnje

Udruženje porodica sa problemom steriliteta “Bebe” Trebinje zahvalilo je predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na inicijativi za finansiranja trećeg pokušaja vantjelesne oplodnje, kao i na beskrajnoj podršci koju godinama pruža svim parovima koji se bore sa sterilitetom.
U Udruženju navode da je vantjelesna oplodnja mnogim parovima postala jedina šansa za potomstvo, ističući da će zahvaljujući i trećem pokušaju koji će finansirati Republika Srpska, mnogi parovi moći da ostvare svoj dugo sanjani san.

Iz Udruženja zahvaljuju predsjedniku Dodiku što, pored svakodnevnih problema koje rješava, ne zaboravlja ovu populaciju i što je svakim svojim gestom uz sve bračne parove koji se godinama bore za potomstvo.

“Iako je Republika Srpska u poređenju sa drugim razvijenijim zemljama, mnogo manja, zahvaljujući Vašim vizijama i finansijskoj podršci možemo da se pohvalimo sa mnogobrojnim pravima, posebno iz oblasti reproduktivnog zdravlja zbog čega smo postali lider u BiH”, navodi se u saopštenju.

U Udruženju podsjećaju da je hiljadita beba rođena vantjelesnom oplodnjom podstrek i nada da se nikada ne odustane od borbe za potomstvo.

“Svim parovima veliko olakšanje i sigurnost uliva i zdravstvena ustanova `Mediko-S` koji su zbog svog profesionalnog pristupa sa doktoricom Sanjom Sibinčić na čelu izrasli u kliniku za koju možemo sa pravom da kažemo da je jedna od najboljih u regionu”, ističu u Udruženju.

Oni napominju da je najveći broj djece porodica koje okuplja ovo udruženje došlo na svijet upravo zahvaljujući stručnosti, posvećenosti i angažmanu cijelog “Mediko-S” tima.

“To je klinika koja je nastala, razvila se i rasla zajedno sa Republikom Srpskom, a nama beskrajno znači, jer svoju šansu da postanemo roditelji ne moramo da tražimo u inostranstvu, već nam je to omogućeno, upravo, u našoj republici”, navodi se u saopštenju Udruženja koga je potpisala predsjednik Snežana Misita.SRNA