Za 48 stanova u Trebinju 2,4 miliona KM

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i direktor preduzeća “Energetik” Banjaluka Ilija Klepić potpisali su u Banjaluci ugovor o izgradnji objekta sa 48 stanova u Trebinju, s ciljem rješavanja stambenog pitanja za raseljena lica i korisnike kolektivnog smještaja u ovom gradu.
Čordaš je istakao da se izgradnja ove zgrade realizuje u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja /CEB2/, te da vrijednost radova iznosi 2.400.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica.

“Važno je istaći i da je u toku realizacija projekta sanacije trebinjskog Doma penzionera, vrijednog oko 1.500.000 KM, takođe u okviru projekta CEB 2, čime će biti znatno povećani smještajni kapaciteti i riješeno stambeno pitanje za 30 lica”, rekao je Čordaš.

Projekat CEB 2 na teritoriji Republike Srpske realizuje Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, a ukupna vrijednost za područje Srpske iznosi 29.178.194 evra, od čega je 18.169.413 evra kreditnih sredstava, a 11.008.781 evro je doprinos lokalnih zajednica.

Realizacijom ovog projekta biće stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije porodice, u okviru 18 potprojekata u 15 gradova i opština na prostoru Republike Srpske i to u Derventi, Doboju, Trebinju, Foči, Gradišci, Kozarskoj Dubici, Prijedoru, Modriči, Bijeljini, Bratuncu, Zvorniku, Istočnom Novom Sarajevu, Sokocu, Rudom i Višegradu.

SRNA