Vrtić u Gorici u završnoj fazi – postavlja se igralište i montira namještaj

Izgradnja dječijeg vrtića „Srbija“ koji se gradi u trebinjskom naselju Gorica je u završnoj fazi i biće najsavremeniji i najopremljeniji objekat  u Republici Srpskoj.

Direktor JU za predškolsko vaspitanje i obrazovanje  djece „Naša radost“ u okviru koga će funkcionisati i novoizgrađeni vrtić, Aleksandar Vukanović potvrdio je da je danas počelo postavljanje dječijeg mobilijara u dvorištu vrtića, te da se unutrašnji radovi privode kraju.

„Nabavljen je i kvalitetan  namještaj, koji je prilagođen djeci, igračke i drugi rekviziti koji će doprinijeti kvalitetnom boravku mališana u ovoj vaspitno obrazovnoj ustanovi“, kaže Vukanović i dodaje da će u septembru objekat u potpunosti biti spreman da otvori vrata za najmlađe Trebinjce.

Vukanović istiće da je kapacitet vrtića 80 –ro djece i da su planirane grupe od jedne do šest godina starosti.

„Sve je u vrtiću prilagođerno ovim uzrasnim kategorijama i nadamo se da će ova ustanova biti primjer za izgradnju budućih ovakvih ustanova“, istakao je Vukanović.

On je podsjetio da je u toku upis u ovaj , ali u u druge vrtiće ove javne ustanove koji će trajati do kraja juna, a roditelji mogu svakim radnim danom od 8 do 12 časova da se prijave u kancelariji vrtića u Bregovima.

Izgradnju vrtića u Gorici finasiral je Vlada Srbije sa oko milion maraka, dok je  Grad Trebinje učestvovao sa oko 100.000 KM.

Površina objekta je oko 600 kvadratnih metara plus dvorište.

Rejting.info