3 C
Trebinje
Četvrtak, 28 Januara, 2021
Naslovnica Trebinje Višković se sastao sa trebinjskim privrednicima – Cijena struje za privredu biće...

Višković se sastao sa trebinjskim privrednicima – Cijena struje za privredu biće veća za 4,9 odsto

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da je sa upravom Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ usaglasio da poskupljenje električne energije za velike kupce bude 4,9 odsto, saopšteno je iz ovog preduzeća.

viskovic petrovic ers.jpg

Višković, koji je održao sastanak sa trebinjskim privrednicima, istakao je da je riječ o minimalnom poskupljenju, zbog čega će ERS i u narednom periodu u vrlo značajnoj mjeri i dalje kroz cijenu električne energije subvencionisati privredu u Srpskoj.

On je rekao istakao da će Vlada Srpske imati razumijevanja za realni sektor i da je spreman da razmotri svaku inicijativu i prijedlog privrednika iz Hercegovine.

“Vlada sprema nove subvencije i olakšice, a koje imaju za cilj stvaranje uslova za višim prosječnim zaradama i boljim poslovnim ambijentom“, naveo je Višković, ističe se u saopštenju.

Višković je privrednicima predočio planove vlade i ERS-a koji se tiču pokretanje investicija i izgradnju novih objekata u Hercegovini, a koji će posredno uticati i na poslovanje realnog sektora.

On je kazao da se u narednim mjesecima, nakon izbora kompanije koja će finansirati i izvoditi radove na Hidroelektrani “Dabar”, očekuje angažovanje domaće operative iz svih oblasti.

privrednici ers.jpg

“Naš uslov je da minimum 50 odsto podizvođača mora biti iz Republike Srpske, a opredjeljeni smo da na izgradnji ovog objekta uposlimo hercegovačke firme. Početak radova se očekuju početkom ljeta ove godine”, istakao je Višković.

Genarlni direktor ERS-a Luka Petrović rekao je da će se sredstva od dobiti hercegovačkog energetskog sektora i dalje raspoređivati u Hercegovini, a da će ova kompanija ostati motor razvoja cijele ragije, ali i Republike Srpske.

Rejting.info