Uz slavlje i vatromet u “Gradu sunca” ozvaničen početka turističke sezone u Trebinju /FOTO/-

Svečanošću u hotelu „SL Panorama“ u Gradu sunca ozvaničen je  početak ljetnje turističke sezone u Trebinju, koja na osnovu svih pokazatelja obećava da i ova godina biti u znaku novih turističkih rekorda.

U prisustvu velikog broja gostiju iz političkog, privrednog i drugog javnog života Trebinja i regije, sezonu su sinoć optvorili gradonačelnik Trebinja Luka Petrović i predsjednik  poslovnog sistema „Svislajon“ Rodoljub Drašković.

Petrović je Draškoviću uručio upotrebne dozvole za do sada izgrađene objekte u kompleksu Grada sunca, istakavši da graditeljski zamah kompanije „Svislajon“ u Trebinju novim sadržajima značajno obogaćuje i uvećava turistički potencijal Trebinja, otvora nova radna mjesta i stvara uslove za dolazak novih porodica.

Petrović je istakao da će Gradska uprava i ubuduće pružati svaku vrstu podrške ovom projektu i Dršakoviću kao velikom graditelju.

„Zajedničkim snagama možemo mnogo. Evo danas mogu da obradujem sve vas da smo konačno dobili lokacijske uslove za izgradnju zapadne obilaznice – od Ljubovog, preko manastira Duži do ulaska u Grad sunca. I to će biti projekat koji ćemo raditi u ovoj godini“, najavio je Petrović.

Podsjećajući da je Trebinje sve poželjniji grad za turiste, Petrović je napomenuo da je samo april mjesec  imao 2 i po hiljade noćenja više u odnosu na isti mjesec lani.

Dršaković se zahvalio grdaonačelniku i Gradskoj upravi na profesionalnosti u obavljanju svog dijela posla, što je omogućilo da se Grad sunca bez prepreka i ubrzano razvija, poručivši da će obje strane postignuto jedinstvo njegovati i održavati za dobro Trebinja i Hercegovine.

Zzahvalio je i  graditeljima kompleksa što sa uspjehom prate njegove ideje.

„Učiniću sve da podignemo standard, izliječimo siromaštvo, da obezijedimo svakom da radi za sebe i svoju porodicu, a ako to uspijemo – onda će svima, i republici i gradu i regiji, biti dobro“, poručio je Drašković.

Početak turističke sezone obilježen je i vatrometom sa brda iznad Grada sunca, a zvanice su imale priliku da obiđu i novoizgrađeni spa centar „Galija“, savremeno opremljen za brojne tretmane njege zdravlja i ljepote.

Rejting.info