Uljepšavanje Trebinja sadnicama domaćih proizvođača

Radnici “Komunalnog” u Trebinju danas počinju da sade oko 15.000 sadnica cvijeća lokalnih proizvođača kojima je na ovaj način data šansa da lakše zarade i plasiraju svoje bilje.
Direktor ovog preduzeća Nedjeljko Lambeta kaže da se za proljećnu sadnju prijavilo više uzgajivača nego prošle godine, napominjući da je na ovaj način izbjegnuta kupovina sadnica u drugim gradovima.

“Sadnice cvijeća biće zasađene u užem gradskom jezgru, ispred gradskih institucija, a po prvi put biće zasađene zelene površine uz ulicu Trebinjskih brigada”, rekao je Lambeta.

Prema njegovim riječima, radovi u Gradskom parku odvijaju se predviđenom dinamikom, a jutros su počeli radovi na izgradnji fontane, u dijelu parka ispred Kulturnog centra.

On je apeluje da roditelji obrate pažnju da tokom boravka u parku djeca ne uništavaju prskalice, jer uz materijalnu štetu mogu da se povrijede.

“U rekonstruisanom parku uskoro će biti postavljene i nove klupe, žardinjere, kante za smeće, mobilijar za djecu i drugi rekviziti neophodni za funkcionalnost ambijenta, a zasađene su i nove sadnice drveća i cvijeća”, kaže Lambeta.

U rekonstruisanom dijelu parka svakodnevno je veliki broj građana koji uživaju u uređenom ambijentu jednog od najlješih parkova u BiH.

SRNA