Ukradenim vozilom udario u službeno vozilo Policijske stanice Bileća

Policijski službenici Policijske stanice Bileća su u mjestu Krivače, opština Bileća pokušali da zaustave putnički automobil marke „Peugeot“, tip „407“ za koji je par sati ranije stigla prijava da je ukraden u Stocu, FBiH i da se uputio prema Bileći.

Lice koje je vozilo ukradeni automobil nakon što je vidjelo službeno vozilo sa uključenom svjetlosnom signalizacijom i policijskim službenicima u neposrednoj blizini koji ga pokušavaju zaustaviti pomoću tablice „Stop policija“ i davanjem svjetlosnih signala pomoći baterijske lampe, ne smanjuje brzinu nego putničkim automobilom udara u službeno vozilo Policijske stanice Bileća i u teretno vozilo marke „Scania“ čiji je vozač u tom trenutku radio radnju prestrojavanja iz pravca Bileće prema Stocu. Od siline udara službeno vozilo se odbilo i udarilo u parkirani putnički automobil marke „Volkswagen“, tip „Touren“.

Nakon toga policijski službenici su vozača inicijala S.B. (1993) iz Republike Srbije lišili slobode.

O događaju je obavješteno Okružno javno tužilaštvo u Trebinju koje je naložilo da se lice inicijala S.B. uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu za krivično djelo „Sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje“ preda u prostorije Okružnog javnog tužilaštva Trebinje na dalje postupanje.

Rejting.info