Udruženje „Nasljeđe“ obilježilo krsnu slavu /FOTO/

Parastosom u spomen kapeli Svetog Cara Lazara, polaganjem cvijeća na spomenik poginulim borcima odbramebno – otadžbinskog rata i u spomen sobi u krugu bivše kasarne, trebinjsko Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je obilježilo Vidovdan, krsnu slavu Udruženja.

Foto:Herceg TV

Obilježavanje je počelo lomljenjem slavskog kolača u Sabornom hramu u Trebinju.

Predsjednik trebinjskog „Nasljeđa“ Saša Pešikan je rekao da je Vidovdan praznik slavnih junaka i heroja od Kosovskog boja do posljednjeg rata, koji su položili živote za slobodu i otadžbinu.

„Pomenom njima i okupljanjem u velikom broju za ovakve  praznike, možemo se na neki način odužiti onima koji su se borili za našu slobodu“,  istakao je Pešikan.

Foto:Herceg TV

Prema riječima Mirka Ćurića, zamjenika gradonačelnika Trebinja, boračke kategorije su bile i ostaju prioritet u radu gradske uprave.

„Nastojimo da kroz različite programe, u okviru zakonskih mogućnosti dajemo prioritet boračkim kategorijama i porodicama poginulih boraca. I dalje ćemo se truditi da u što skorije vrijeme riješimo sve probleme porodica poginulih“ istakao je Ćurić.

Udruženje djece poginulih boraca „Nasljeđe“ danas je obilježilo krsnu slavu Vidovdan u svim opštinama i gradovima RS gdje ima svoje odbore.