U Trebinju počela sa radom tekstilna industrija – zaposleno 78 radnika

U Trebinju je, u poslovnom centru „Tini“ počela probna proizvodnja „teške“ ženske konfekcije u kojoj je zaposleno 78 radnika, koje će šiti odjevne predmete za tržište Pariza.


Proizvodnju je u novoformiranom preduzeću „Trebinjka“ pokrenuo bivši rukometaš iz Aranđelovca Nebojša Preković.

Preković kaže da je inicijativu za pokretanje proizvodnje uputio Gradskoj upravi Trebinje koja je odmah ponudila svu logistiku i pružila mu svu podršku, te olakšala i skratila postupak otvaranja firme koji je trajao svega mjesec dana.

„Trenutno smo zaposlili 78 radnika, a plan je da radi njih 100 na četiri proizvodne linije“, kaže Preković i napominje da je konkurs u Zavodu za zapošljavanje još uvijek otvoren.
Ističe da će raditi žensku „tešku“ galanteriju – kapute.

„Planiramo za početak da do septembra sašijemo 20.000 jednica ovih odjevnih predmeta, koje ćemo da plasiramo na tržište Pariza, tako da će iz prizvodnog pogona „Trebinjke“ uskoro krenuti kaputi za veoma probirljivo tržište“ , naglasio je Preković.

Preković je u bivšem pogonu Novoteksa instalirao novu opremu i materijal, a uskoro očekuje i instalisanje sistema za paru.

Posjeduju sopstveni vozni park , a za zapsolene biće organizovan prevoz.

Preković je u rodnom Aranđelovcu 2003. godine pokrenuo proizvodnju „teške“ galanterije za žene, koja se većinom izvozi u Francusku, ali i ostale evropske države.

Rejting.info