U trebinjskoj  biblioteci uspješno završene edukativne radionice za djecu /FOTO/

Izvođenjem predstava  za roditelje i sugrađane, u trebinjskoj biblioteci su uspješno završene edukativne radionice  za osnovce, koje je podržalo  Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Podsjećaju da su u prethodna tri mjeseca radili na bontonu i lijepom ponašanju, bavili se čitanjem, maštanjem, razgibavanjem govornog aparata, vježbanjem fine motorike i koncentracije.

“Imali smo kvizove znanja, vježbali rukopis, pisali priče na različite teme i različite podsticajne načine, ilustrovali priče, takmičili se  u recitacijama i pamćenju. Na kraju su polaznici imali i javni nastup za porodicu i prijatelje, i pokazali, osim primremljenog,  da su savladali i tremu i strahove od nastupa”, kažu u biblioteci.

U Trebinjskoj biblioteci kažu da im je bio cilj  da na ovaj način približe knjigu djeci te  pokažu svu ljepotu pisane riječi i radost boravka u biblioteci, ali i da razvijemo njihovu ljubav prema čitanju.

Iz biblioteke poručuju da će nastaviti s  istim ili sličnim radionicama u narednom periodu kako bi što više knjigu približili našim najmlađim sugrađanima.