Večeras u trebinjskoj biblioteci SLASNA AVANTURA KROZ ČETIRI GODIŠNJA DOBA autora dr Veljka Mijuškovića

Narodna biblioteka Trebinje u četvrtak, 6. juna organizuje promociju kuvara SLASNA AVANTURA KROZ ČETIRI GODIŠNJA DOBA autora dr Veljka Mijuškovića.


Riječ je o zbirci recepata podijeljenih u četiri poglavlja – četiri godišnja doba. Svako poglavlje sadrži oko 50 recepata. Zbirka predstavlja ličnu selekciju jela iz nacionalne i međunarodne kuhinje. Obuhvata slatka i slana jela, nutricionistički izbalansirana, danas moderna jela, kao i tradicionalne, neodoljive gurmanluke, tzv. energetske bombe. Za svako godišnje doba data je selekcija jela koja tipično za njih vezujemo, uz posebne ideje za serviranje. Izdanje sadrži oko 200 fotografija u koloru.
Autor je kreator sadržaja i menadžer instagram food blog brenda u domenu micro-influencing-a mijus.co.
Dr Veljko M. Mijušković profesor je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih stipendija, priznanja i prestižnih nagrada za postignute uspjehe i ostvarenja. (Ko)autor je pet stručnih knjiga (udžbenika/monografija),više od stotinu naučno-istraživačkih radova objavljenih u renomiranim domaćim i međunarodnim časopisima i zbornicima radova sa konferencija. Predavač je i prevodilac za engleski i španski jezik. Autor je romana „Pre nego đavo dođe po svoje“.