28.2 C
Trebinje
Subota, 20 Jula, 2024
Naslovnica Trebinje U petak počinje prvi međunarodni festival medija, među učesnicima Andrija Milošević i...

U petak počinje prvi međunarodni festival medija, među učesnicima Andrija Milošević i Ivan Ivanović

Mediji.jpg

Prvi Međunarodni festival “Trebinje medija fest – mediji i digitalno doba”, koji će biti posvećen savremenim tokovima u novinarstvu, počeće sutra u Trebinju i do 16. juna okupiće predstavnike medijiskih kuća iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Festival će svečano otvoriti gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, a među panelistima biće predstavnici medijskih kuća iz regiona, kao i popularni glumci i voditelji Ivan Ivanović i Andrija Milošević, najavljeno je iz trebinjskog Kulturnog centra.

Na festivalu će biti ukazano na probleme sa kojima se mediji suočavaju u eri tehnološkog buma društvenih mreža, digitalnih platformi i novih medijskih alata, naveli su organizatori.

Sutra, prvog dana festivala, nakon svečanog otvaranja, biće izvedena kultna predstava Andrije Miloševića “Idem putem pa zagrlim drvo” u 20.00 časova, a narednog dana biće održane panel-diskusije o temi “Mediji i digitalno doba”, “Mediji nekad i sad”.

Menadžer festivala Martin Krivokapić rekao je ranije Srni da će na festivalu učestvovati predstavnici medija – direktori, urednici, novinari, kao i umjetnici iz regiona čiji se posao prepliće sa medijima, navodeći da se očekuju i inspirativni paneli koji će omogućiti razmjenu iskustava i ideja među profesionalcima iz različitih oblasti.

Prema njegovim riječima, cilj festivala je da doprinese unapređenju situacije u oblasti medija i razmjeni iskustava medijskih radnika iz regiona, kao i da se stavi akcenat na medije u digitalnom dobu i komunikaciju između zaposlenih u medijima.

Organizator festivala je “Trebinje medija fest” pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i uz podršku trebinjskog Kulturnog centra, gdje će biti održan.

/SRNA/