U Bolnici Trebinje preglede obavljaju eminentni kardilog, ginekolog, dječiji ortoped…

Liste sa imenima i do nekoliko stotina pacijenata koji su prethodnih mjeseci čekali na kardiološke i druge preglede u Bolnici Trebinje anulirane su zahvaljujući angažovanju spoljnih, eminentnih ljekara iz svih oblasti medicine, što će se i ubuduće praktikovati, potvrdio je Srni direktor ove zdravstvene ustanove Borislav Grubač.


Grubač je za ovaj vikend, 14. i 15. jula, najavio da će u Bolnici preglede će obavljati doktor Nenad Ratković, internista-kardiolog sa Vojnomedicinske akademije Beograd koji će raditi ultrazvučne pregleda za 50 pacijenata sa područja Hercegovine.

“Pacijenti koji su zainteresovani za ovaj pregled potrebno je da se jave u internističku ambulantu Bolnice uz uputnicu porodičnog ljekara”, istakao je Grubač, napominjući da se plaća samo participacija, ukoliko i tog plaćanja pacijenti nisu oslobođeni.

S obzirom da se u Bolnicu javlja sve više djece sa deformitetom stopala, menadžment Bolnice je angažovao dječijeg hirurga-ortopeda Sinišu Dučića, direktora Univerzitetske dječije klinike Tiršova u Beogradu, da uradi ambulantne pregleda u trebinjskoj zdravstvenoj ustanovi, a nastojaće da dogovore i hirurške zahvate.

Pregledi će se raditi u petak, 13.jula.

U Bolnici Trebinje trenutno ordinira i eminentni ginekolog-onkolog Petar Novaković iz Kamenice, koji je već odradio jednu operaciju, a ovog mjeseca je zakazana još jedna.

“NJegovim angažovanjem obezbijedili smo da naši pacijenti ne moraju da se izlažu bespotrebnim troškovima odlazeći u druge zdravstvene centre da bi obavili komplikovanije operativne zahvate”, istakao je Grubač.

On je podsjetio da je u prethodnom periodu uz podršku gradonačelnika Luke Petrovića u ovom gradu održan simpozijum kardiologa i da je tom prilikom pregledano više od 200 pacijenata sa područja Hercegovine.

Kako bi se smanjio broj pacijenata koji čekaju na prvi pregled kod endokrinologa, u Bolnici Trebinje je u junu ordinirao istaknuti endokrinolog Marko Stojanović iz Beograda.

“Ukoliko pacijenti imaju bilo kakvih problema pri zakazivanju pregleda mogu se javiti menadžmentu Bolnice”, rekao je Grubač.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović prije nekoliko mjeseci upozorio je da je nedopustivo da pacijenti čekaju i po nekoliko mjeseci da bi bili primljeni na preglede u Bolnicu Trebinje, ukazujući da je svaki dan dragocjen posebno za one sa težim oboljenjima, zbog čega se pristupilo angažovanju eminentnih ljekara iz drugih gradova.

Rejting.info