Trebinjsko naselje Bogdanića do nakon 14 godina dobija vodu za piće

Trebinjsko naselje Bogranića do nakon 14 godina dobilo je vodu za piće, a radove vrijednosti oko 40.000 KM finasirao je Grad Trebinje, čime je omogućeno kvalitetno snabdijevanje postojećim objektima , ali i obezbijeđeno snabdijevanje za nove građevinske parcele, odnosno širenje grada i na tom području, potvrdio je Srni Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Trebinja.


Rikalo je pojasnio da je riječ o novoizgrađenom naselju u mjesnoj zajednici Gorica  od 25 porodičnih stambenih objekata koji su 2004. godina Grad dodijelio licima, uglavnom izbjeglim iz Dubrovnika od kada imaju problem sa vodosnabdijevanjem .

„Ovo je po mom mišenju bio jedan od najvećih problema grada, jer u 21. vijeku da neko nema pitku vodu, a da se nalazi tri do četiri kilometa od užeg centra je neshvatljivo“, kaže Rikalo .
Rikalo napominje  da je u toku priključivanje stambenih objekata na vodovodnu mrežu, te da će u toku sljedeće sedmice biti određen tehnički prijem mreže, dok se da desetak dana očekuje kompletan zvršetak što se tiče upotrebne dozvole za ovaj cjevovod.
„Ovo je prvi pravi rezultat rada mjesnih zajednica na teritoriji grada Trebinja, jer smo problemu pristupili na osnovu zahtjeva mjesne zajednice Gorica“, kaže Rikalo i dodaje da projekat za vodosnabijevanje Bodanića dola stoji u opštini već deset godina i da nije realizovan zbog visine vrijednosti.
Kaže da su uspješnim i dobrim projektovanjem uspjeli da za više od pola smanje vrijednost  tog, starog projekta, te da je Grad Trebinje u 2017. godini uradio projektnu dokumentaciju i raspisao javnu nabavku za izvođenje radova.
Ugovor je potpisan sa javnim preduzećem „Vodovod“ Trebinje koje je i kvalitetno odradilo radove, a cjevovod dužine 990 metara je ispitan i već je pušten u probni rad.
„Stanovnici ovog naselja su nam rekli da nisu očekivali da se ovaj posao završi, jer su i ranije imali obećanja , ali mi smo i na ovaj način dokazali da poštujemo zahtjeve građana i da nastojimo da rješavamo kandidovane probleme “, naglasio je Rikalo.
Zahvalio je građanima koji su pomogli u raščišćavanju mreže kao i preduzeću „Elektro- Hercegovina“ koja je radove na svojoj mreži izvela radi lakšeg provođenja
cjevovoda.

Rejting.info