Trebinje:Zahvaljujući građanima otkriven veći broj krivičnih djela

Policijska uprava /PU/ Trebinje je u vremenskom periodu januar-mart ove godine, uz pomoć građana, zabilježila visok rast otkrivenih krivičnih djela, potvrdila je za portal  Rejting.info portparol ove uprave Jovana Cvijetić.

Ona je podsjetila da je evidentirano 19 krivičnh djela, za koje je osumnjičeno 21 lice, napominjući da je takvih djela u istom periodu prošle bilo 12.

„Policijski službenici svojim radom nastoje da povrate povjerenje građana, što statistički podaci i dokazuju“, kaže Cvijetićeva i podjeća da se PU Trebinje prije par mjeseci podmladila  novim policajcima , te da rezultati pokazuju da je spoj isustva i mladosti uvijek prava kombinacija.

Portparol PU ističe da građani najčešće s policijeom dijele informacije kada su u pitanju imovinska krivična djela i krivična djela protiv života i tijela – krađe, oštećenje i oduzimanju tuđe stvari, tjelesne povrede.

„To su, uglavnom ona krivična djela u kojima se pojedinačno uvijek mogu poistovjetiti sa oštećenim“, kaže Cvijetićeva.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve građane da ne budu gluvi i slijepi na sumnjive radnje i nepoznata lica u njihovoj okolini, ističući da treba da budu oči i uši svog naselja jer niko nije isključen od mogućnosti da bude oštećen u krivičnom djelu.

„Pravovremeno obavještavanje policije omogućava policijskim službenicima da brzo i adekvatno reaguju što može rezultirati sprječavanjem izvršenja krivičnog djela ili smanjenjem nastale štete“, kažu u PU Trebinje i poručuju građanima da ne budu žrtve krivičnog djela i da pozovu besplatni broj telefona 122!

Rejting.info