TREBINJE:Stanje u priobalnom dijelu stabilno, i dalje neprohodan put Strujići – Orašje

Stanje sa protokom vode kroz grad trenuno je stabilno i ne postoji rizik od pojave poplava na području grada, саопштено је из предузећа „Екологија и безбједност Требиње“.

У саопштењу се наводи да  је лokalni put Strujići-Orašje (donji dio Popova Polja) poplavljen u visini 1 метра iznad puta u dijelu kroz polje i neprohodan je za mala vozila, а мјeštani prolaze obilaznim putem iznad polja.

Lokalni put Petrovo Polje – Velja Gora (Uvjeća) je i dalje prohodan i nije poplavljen. Plavljenje ovoga put nije direktno vezan za nivo rijeke već zavisi od priliva oborinskih voda sa platoa Zubci-Bijela Gora a koji trenutno nije u značajnom porastu.

Put naselje Rastoci – Rupe, poplavljen je u visini 20cm na dijelu prema gradskoj obilaznici i prohodan je za mala vozila.

U zadnja 24 sata nije bilo prijava o poplavljenim podrumima ili objektima na području grada.

Narednih dana očekuje se nastavak kišnih padavina ali ne u velikom intenzitetu.

Ekipe Civilne zaštite su u neprestanoj pripravnosti i periodično obilaze kritične lokacije i područja u cilju praćenja situacije.

“U slučaju  ugroženosti ljudi ili imovine svi građani mogu pozivom na broj 121 preko Operativnog centra prijaviti potrebu za pomoći a centar će zavisno od potrebe odmah obavjestiti dežurne ekipe za intervencije ili druge nadležne službe”, navode iz ustanove “Ekologija i bezbjednost Trebinje”.

Rejting.info