Trebinje:Potvrđena optužnica i produžen pritvor Spasu Milišiću

 Vijeće trebinjskog Okružnog suda odlučilo je danas da produži pritvor Spasu Milišiću /30/ iz Trebinja koji je 12. februara ubio sugrađanina Nemanju Šupljeglava /29/.
Milišić je usmrtio Šupljeglava sa dva uboda nožem u vrat.

U Okružnom sudu Srni je rečeno da je optuženom pritvor bio određen rješenjem sudije za prethodni postupak 13. februara, a produžen je današnjim rješenjem krivičnog vijeća suda.

“Prema ovom rješenju, pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže tri godine od dana potvrđene optužnice, s tim što će se kontrola opravdanosti pritvora vršiti po isteku svaka dva mjeseca, od dana donošenja poslednjeg rješenja o pritvoru”, kažu u Okružnom sudu.

Ukoliko u navedenom roku ne bude izrečena prvostepena presuda, u ovom sudu napominju da će pritvor biti ukinut, a optuženi pušten na slobodu.

Okružno javno tužilaštvu u Trebinju je 3. maja podiglo optužnicu protiv Milišića, kojem se na teret stavlja krivično djelo teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima teška tjelesna povreda, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Trebinju rješenjem od 4. maja potvrdio je sve tačke optužnice.SRNA