Trebinje:Jelačić i Višnjić održali koncert za pamćenje

Harmonikaši Dragan Jelačić i Nenad Višnjić, maturanti Muzičke škole u Trebinju, večeras su održali maturski  koncert za pamćenje, pred punom salom Muzeja Hercegovine.

Poslije svake kompozicije, mnogobrojna publika je aplaudirala. Ovi momci, zaista znaju svoj posao. Iako su tek maturanti, niko nakon ovakve večeri ne može posumnjati u to da su postali veliki profesionalci i da su velike karijere pred njima. Iako se maturski koncerti obično izvode samostalno, njih dvojica su odličilida večeras udruže snage.

„Mi se družimo i sviramo zajedno već deset godina. Šest godina u osnovnoj i četiri u srednjoj školi, odlučili smo zajedno da nastupimo.“, kaže Višnjić, koji će uskoro upisati Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu dok je Jelačiću u planu Muzika akademija u Kragujevcu.

„Konkurencija je jaka. U Kragujevcu na klasu primaju četiri, a u Istočnom Sarajevu šest kandidata. Tako da je prilično gusto.“, dodaje Višnjić.

S obzirom da o njihovom kvalitetu pored večerašnjeg gromoglasnog aplauza, a i mnogobrojnih koncerta na kojima su učestvovali zahvaljujući Duški Babić, direktoru Muzičke škole i njihovom profesoru sa klase Violeti Popadić, govori i bezbroj nagrada koje su osvajali na raznim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, ne sumnjamo da će uspjeti u namjeri da upišu željeni fakultet.

„Moj najveći uspjeh je osvojeno peto mjesto na 42. Internacionalnom festivalu harmonike u Italiji, prošle godine. Naravno ponosan sam na sve nagrade.“, kaže Jelačić za Radio Trebinje.

„Večerašnji koncert predstavlja krunu našeg dosadašnjeg rada u našem gradu, opraštanje od školovanja u Trebinju, opraštanje od Violete Popadić, naše profesice koja je uložila veliki trud i rad u naše znanje i uvijek bila tu uz nas.“, zaključuju Jelačić i Višnjić, savjetujući mlade ljude koji upisuju Srednju Muzičku školu da je sasvim dovoljno pohađati samo nju i da nema potrebe za gomilanjem obaveza u dvije Srednje škole.

Koncertu je prisustvovao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović sa delegacijom i Episkop zahumsko— hercegovački i primorski Grigorije.

S.P.