Trebinje:HET nagradio učenike najboljih radova

Direktor Hidroelektrana na Trebišnjici /HET/ Gordan Mišeljić danas je uručio nagrade pobjednicima literarnog konkursa „Tebi što pojiš i hraniš – besmrtna ljepotice“ i likovnog konkursa  „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“, organizovanog povodom obilježavanja pola vijeka Hidroelektrane „Trebinje 1“.
Mišeljić je istakao da konkurs za osnovce pokazuje samo dio odgovorne politike ovog eneregetskog preduzeća prema svim građanima Trebinja.
„Drago nam je što se na konkurs prijavio veliki broj djece i što smo prigodnim poklonima nagradili našu talentovanu djecu“, rekao je Mišeljić.
Učenica 9. razreda područnog odjeljenja u Lastvi Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ Helena Brajić osvojila je prvu nagradu na konkursu za najbolji literarni rad, drugo mjesto podijelili su litararni radovi Helene Ivelja, učenice 6. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Mie Mijanović iz 8. razreda škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Miljani Marić, učenici 7. razreda područnog odjeljenja u Petrovom polju Osnovne škole „Vuk Кaradžić“.
Brajićeva kaže da joj nije bilo teško da napiše sastav, te se zahvalila HET –u i nastavnicima u Lastvi.
Za najbolji likovni rad na temu „Motivi rijeke Trebišnjice sa nekim od izgrađenih objekata“ prvu nagradu osvojio je Sergej Mandić, učenik 3. razreda Osnovne škole „Vuk Кaradžić“, drugonagrađena je Jana Musić iz 4. razreda Osnovne škole „Sveti Vasilije Ostroški“, dok je treća nagrada pripala Momčilu Ćaćiću iz 5. razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.
Prvoplasirami Mandić kaže da je nacrtao rijeku Trebišnjicu i most, kuće, zgrade i patke, te se zahvalio HET-u koji ga je nagradio laptopom.

HET je nagradio autore tri najbolja literarna i likovna rada laptop računarima, tabletima i kompletima školske lektire.

Posebnim poklonom – kompletom nastavnih učila u vrijednosti od 300 КM, nagrađen je kolektivni likovni rad djece sa posebnim potrebama iz specijalnog odjeljenja Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Na literarni i likovni konkurs povodom jubileja HET-a pristiglo je ukupno 246 radova, od čega 188 likovnih i 58 literarnih.