Trebinje: Fali 30 policajaca, prijavite se na konkurs

U Policijskoj upravi Trebinje navode da im nedostaje više od 30 policijskih službenika i pozivaju sve mlade ljude sa područja ove regije da se prijave na konkurs za prijem 20. klase Policijske akdemije u Banjaluci koji je raspisao MUP Republike Srpske i trajaće narednih 15 dana.

Načelnik Policijske uprave Žarko Laketa rekao je da je na prethodnih pet ovakvih konkursa bio veoma mali broj zainteresovanih iz Hercegovine, pa će iz 19. klase izaći svega pet kadeta sa ovog područja.

Laketa je naveo da je u prethodnom periodu u Policijsku upravu Trebinje primljen veliki broj policajaca sa područja drugih opština i trenutno imaju 20 policijskih službenika čije mjesto prebivališta nije u ovoj regiji.

Prema njegovim riječima, Uprava je prije nešto više od pola godine zaposlila 17 policijskih službenika i tada su mjesta bila popunjena, ali zbog odlaska u penziju određenog broja policajaca trenutno imaju manjak zaposlenih, a najviše nedostaje policijskih službenika sa činom policajca.

Laketa podsjeća da je konkursom predviđen upis 300 kadeta, od kojih 280 muškaraca i 20 žena u dobu do 27 godina.

„Pozivam sve mlade odgovorne ljude da se prijave na konkurs. Rad u policiji je častan, ali i složen i zahtjevan“, rekao je Laketa i dodao da se informacije o konkursu mogu pronaći na sajtu MUP-a Republike Srpske, a zainteresovani se mogu obratiti i portparolu i načelniku Sektora policije Policijske uprave Trebinje.

Da je posao policajca častan, odgovoran i pošten potvrdio je i policijski službenik Jedinice za podršku Policijske uprave Trebinje Marko Vučetić koji od 2015. godine radi ove poslove.

Izvor: Srna